Air Selangor Sdn Bhd nyatakan, bekalan air ke kawasan terjejas kini telah pulih 89 peratus

Air Selangor Sdn Bhd nyatakan, bekalan air ke kawasan terjejas kini telah pulih 89 peratus.

Bekalan air ke kawasan terjejas susulan henti tugas sementara disebabkan insiden pencemaran bau di Muka Sauk Loji Rawatan Air (LRA) Rantau Panjang, sudah pulih 89 peratus setakat 6 pagi tadi.

Air Selangor Sdn Bhd berkata, peratusan pemulihan bekalan air di kawasan terjejas seperti di Petaling adalah 100 peratus, Gombak (100 peratus), Hulu Selangor (100 peratus), Klang & Shah Alam (83 peratus), Kuala Langat (kosong peratus) dan Kuala Selangor (99 peratus).

“Tempoh pemulihan bekalan air di kawasan terjejas itu bergantung kepada lokasi dan jarak premis pengguna.

“Air Selangor ingin menasihatkan pengguna yang sudah dan akan mendapat bekalan air supaya membiarkan pili air mengalir sehingga jernih sebelum untuk kegunaan harian,” katanya dalam satu kenyataan, pada Isnin.

Pengguna juga boleh merujuk di semua saluran rasmi platform media sosial seperti Facebook, Instagram dan Twitter atau hubungi Air Selangor di talian 15300.

“Sebarang pertanyaan dan aduan juga boleh diajukan ke Help Centre di www.airselangor.com dan aplikasi Air Selangor,” katanya.

Terdahulu, Air Selangor mengumumkan empat LRA di negeri itu, iaitu LRA Rantau Panjang, LRA Sungai Selangor Fasa 1, LRA Sungai Selangor Fasa 2, dan LRA Sungai Selangor Fasa 3, telah kembali beroperasi sepenuhnya.

BACA JUGA:

Nurul Izzah umum bukan penasihat kanan ekonomi dan kewangan PM lagi

Sambal rasa lain, sekali peniaga perasan ada benda pelik ni dalam belacan

Wanita ini kahwini lelaki Jepun, sekali ini hantaran yang diberi

+ posts