Azhan Rani bengang Proton X70 miliknya kena “sidai” di service centre

Azhan Rani bengang Proton X70 miliknya kena “sidai” di service centre. proton proton saga proton x70 x50 proton proton iriz proton persona proton saga 2021 proton service centre proton x50 price

Mungkin disebabkan geram, aktor tempatan, Azhan Rani menularkan masalah Proton X70 miliknya di akaun Facebooknya yang didakwa mengalami masalah gear sentak (jerking) hingga terpaksa ditinggalkan di Pusat Servis untuk dibaik pulih.

Menurutnya, masalah transmisi kenderaan utiliti sukan (SUV) yang dipandunya sejak dua tahun lalu berlaku ketika berada dalam gear rendah.

Azhan Rani bengang Proton X70 miliknya kena "sidai" di service centre. proton proton saga proton x70 x50 proton proton iriz proton persona proton saga 2021 proton service centre proton x50 price

Beliau berkata;

Lepas 2 tahun ada jerking2 sikit, terutama bila low gear. Katanya ni memang masalah biasa X70. Aku je yang lalai baru tau.

“Dah seminggu lebih dia (Proton X70) kat service centre. Tadi aku call katanya mungkin 2 ke 3 minggu lagi aku kena tunggu. Diaorang try repair and test.

“Kalau ok aku dapat balik. Kalau tak ok aku kena tunggu lagi tak tau berapa lama lagi untuk diaorang issue gear box yang masih under warranty lagi tu.”

Beliau juga membangkitkan beberapa persoalan jika kenderaannya terpaksa disimpan di pusat servis.

Pastu aku nak kerja naik apa? Grab? Pastu bulan2 tetap kena bayar bank kan? Pastu dah problem kenapa jual lagi. Eh malas la nak pikir.. nak nyanyi jap…dah jangan kacau aku.”

Berita Lain:

Panas!! Adun Terengganu terima rasuah X70?

Ini sebab mengapa penduduk Rotterdam nak baling telur busuk dekat kapal layar Jeff Bezos

Ini rupanya jenis susu yang boleh buat ‘potong kaki’

COMMENTS

Wordpress (0)