Beli Proton X70 baru tapi yang dapat kereta bekas eksiden

Beli Proton X70 baru tapi yang dapat kereta bekas eksiden. Setiap individu pasti akan berasa marah dan sedih apabila ditipu oleh orang lain temasuklah dalam urusan jual beli kereta.

Seperti yang terjadi pada seorang pengguna, Nur Shakira, meluahkan rasa kecewa apabila mendapati kereta yang baru sahaja dibelinya merupakan kenderaan bekas kemalangan.

Beli Proton X70 baru tapi yang dapat kereta bekas eksiden

Menerusi perkongsiannya di media sosial, dia pada awalnya tidak menyedari tentang perkara itu, namun selepas seminggu menggunakan kereta tersebut secara tiba-tiba lampu ‘check engine’ menyala.

Dia kemudiannya berasa hairan dan terus membawa keretanya ke pusat servis syarikat berkenaan untuk diperiksa.

“Saya beli kereta menerusi ejen di Gua Musang, seminggu selepas saya terima kereta, naik lampu ‘check engine’ dan saya merasa pelik kenapa lampu boleh naik sedangkan kereta baru.

“Lepas itu, saya pergi ke pusat servis di Kota Bharu untuk buat pemeriksaan lanjut,” katanya.

Hasil daripada pemeriksaan yang dilakukan, pekerja di pusat servis memaklumkan terdapat beberapa komponen pada kereta mengalami kerosakan temasuklah kelihatan wayar penyambung yang telah putus mengakibatkan lampu tersebut menyala.

Dalam pada itu, pihak penjual juga tampil menceritakan perkara sebenar yang terjadi sebelum kereta tersebut diserahkan kepada pemilik.

Sementara itu, Shakira turut berkongsi tangkap layar perbualannya dengan penjual yang memaklumkan keretanya itu telah dibawa keluar oleh seorang pekerja untuk membeli rokok dan berlaku kemalangan sebelum diberikan kepadanya.

Sehubungan itu, rata-rata orang ramai meminta agar wanita tersebut membawa kes itu ke mahkamah sekiranya mempunyai bukti yang kukuh.

“Kes macam ini memang banyak, cuma ramai yang tak perasan, peniaga tipu pembeli kata barang baru, rupanya bekas kemalangan atau sebagainya, bawa kes ni ke mahkamah puan, bawa semua bukti dan tuntut keadilan,” komen seorang pengguna.

“Lawan kes ini sampai menang kak, semoga dipermudahkan, kereta bukan murah,” ujar Fizz Ejam.

Berita Lain:

Masuk fasa endemik, 4 jenis kesalahan akan diberi perhatian oleh polis

Penat bawa penumpang sejauh 230KM, sekali ini je rider Gojek terima..

Pengarah terkenal Malaysia nak buat drama mengenai Altantuya, kaitkan ‘Lady Birkin’

COMMENTS

Wordpress (0)