Bentuk Yamaha 135LC generasi baru lebih moden, harga dah ‘cun’

Bentuk Yamaha 135LC generasi baru lebih moden, harga dah ‘cun’ yamaha mt 15 yamaha nvx yamaha r15 yamaha malaysia yamaha r25 yamaha y15 yamaha y16 yamaha lc135 yamaha r1

 

Semalam, Hong Leong Yamaha Motor (HLYM) telah melancarkan adik kepada ysuku iaitu 135LC generasi baru. Pergh! Apa benda menarik yang ada dekat model kapcai terbaru ni?

Menurut laporan Pandu Laju, model ini ditawarkan dengan dua varian iaitu standard yang didatangkan dengan warna merah, kelabu gelap serta biru dan ‘special edition’ dengan warna kelabu koko.

Bentuk Yamaha 135LC generasi baru lebih moden, harga dah 'cun'

Yamaha 135LC terbaru ini didatangkan dengan enjin 4-lejang silinder tunggal 135cc SOHC yang menghasilkan kuasa 12.3hp pada 8,000 rpm dan tork 12.2Nm pada 6,000 rpm.

Bentuk Yamaha 135LC generasi baru lebih moden, harga dah 'cun'

Berat motosikal ini dikatakan hanya 109kg dan didatangkan dengan frem underbine yang lebih ringan berbanding varian sebelum ini.

Bentuk Yamaha 135LC generasi baru lebih moden, harga dah 'cun' yamaha mt 15 yamaha nvx yamaha r15 yamaha malaysia yamaha r25 yamaha y15 yamaha y16 yamaha lc135 yamaha r1

Menariknya, meter 135LC kalini hadir dengan menter digital tau. Barulah moden! Ia juga didatangkan dengan sistem pencahayaan LED untuk lampu depan dan belakang.

Bentuk Yamaha 135LC generasi baru lebih moden, harga dah 'cun'

Bukan tu jer, terdapat sistem brek cakera tunggal pada kedua-dua roda tau dan tiada lagi penendang kaki. Maknanya, kita hanya gunakan butang je untuk hidupkan enjin.

Bentuk Yamaha 135LC generasi baru lebih moden, harga dah 'cun'

Yamaha 135LC terbaru ini akan dijual bermula 14 Mac nanti dengan harga RM7,798 bagi standard dan RM8,198 bagi ‘special edition’ tidak termasuk insurans, pendaftaran, nombor plat dan caj berkaitan. Apa pandangan korang?

Berita Lain:

Rakyat Malaysia puas hati tengok abang ni mengamuk di kaunter kerajaan

Saintis kaji mumia manusia tapi berekor, dah macam ikan duyung

Faktor model Toyota masih mahal di pasaran kenderaan terpakai

COMMENTS

Wordpress (0)