Bintang adik Safawi mula menyinar

Bintang adik Safawi mula menyinar

Bintang adik Safawi mula menyinar. Pemain sayap, Alfi Rasid mahu terus membina pentas kejayaan buat dirinya apabila bersama skuad Liga Simpanan Bawah 23 tahun Kedah Darul Aman FC (KDA FC B-23) pada musim ini.

Membawa imej sebagai adik kepada pemain tonggak Harimau Malaya dan juga Johor Darul Ta’zim (JDT) musim lalu Safawi Rasid, Alfi mengakui ia satu cabaran yang bukan mudah untuk dihadapinya dalam mencapai kejayaan seperti abangnya, Safawi.

Mengambil kejayaan abangnya sebagai inspirasi, Alfi kini mahu buktikan tahap pencapaiannya bersama skuad Liga Simpanan Kedah satu landasan yang mampu menaikkan namanya di persada bola sepak tempatan.

Saya membawa nama serta aura yang ada pada abang saya Safawi dan oleh kerana itu ia satu cabaran besar dan saya perlu buktikan kemampuan diri bersama pasukan Kedah musim ini.

Bintang adik Safawi mula menyinar

Saya meminati cara serta corak permainan abang saya, cuma cara saya beraksi ini tidak sama dengan dia, malah saya ada cara permainan saya yang tersendiri sejak saya mula beraksi.

“Sebelum saya datang ke Kedah, saya ada juga bertanyakan pendapat dengan abang (Safawi) mengenai persiapan yang perlu saya lakukan pada musim ini kerana saya juga mahu sentiasa bermain dan mengimpikan untuk menjadi tonggak utama seperti dia,” katanya.

Pemain berusia 22 tahun kelahiran Dungun dan pernah bersama JDT III menjulang Piala Presiden musim 2022 lalu berkata, peluang dan semangat untuk meningkatkan dirinya bersama skuad Liga Simpanan Sang Kenari tidak akan disia-siakannya.

“Saya mahu terus fokus bersama pasukan yang sudah memulakan latihan sejak dua minggu lalu dan untuk sasaran peribadi, saya mengimpikan kejuaraan bersama Kedah pada musim ini.

BACA: 

Luahan Yusuf Haslam undang simpati Aleeya Zailan, “Sampai menangis”

Scammer kena tangkap dalam 7 hari, sekali orang dalam sendiri