Bonda Rozita buka kisah kematian anaknya, hampir 2 hari cari tak jumpa lagi

Bonda Rozita buka kisah kematian anaknya, hampir 2 hari cari tak jumpa lagi rozita che wan rumah hutan bonda rozita bonda rozita rumah bonda rozita rumah sungai bonda rozita rozita ibrahim kedai emas rozita instagram bonda rozita rozita

 

Siapa tak kenal wanita hebat bernama Rozita Ibrahim, Dulu namanya cukup gah sebagai pengasas produk kecantikan dan kesihatan sehinggalah sekarang.

Beliau yang juga merupakan ibu kepada Dato Sri Aliff Syukri dan mentua Datin Sri Shahida juga antara ikon yang sering menjadi tumpuan dalam media sosial.

Bonda Rozita buka kisah kematian anaknya, hampir 2 hari cari tak jumpa lagi

Disebalik keceriaan dan kegembiraanya rupanya terselit kisah duka yang ramai tidak menyangka. Pengasas Sendayu Tinggi, Bonda Rozita pernah kehilangan anak perempuan tersayang Noraini pada tahun 1993.

Umum mengetahui bagaimana selok belok perjalanan hidup jutawan kosmetik bernama Rozita Ibrahim yang penuh ranjau dan duri.

Diuji dengan kemiskinan hidup, berkahwin dan mempunyai anak berusia antara belasan tahun, Rozita juga diuji dengan pemergian anak keduanya yang bernama Noraini. Di usia 11 tahun, Noraini sukar untuk bercakap, percakapannya sukar untuk difahami dan perwatakan seperti kanak-kanak 4 tahun.

Bonda Rozita buka kisah kematian anaknya, hampir 2 hari cari tak jumpa lagi rozita che wan rumah hutan bonda rozita bonda rozita rumah bonda rozita rumah sungai bonda rozita rozita ibrahim kedai emas rozita instagram bonda rozita rozita

Arwah mengalami kecacatan kerana demam panas dan kerap sawan. Dokt0r mengesahkan Noraini lumpuh dan mengalami kecacatan otak. Atas ikhtiar untuk berubat dan keizinan Allah, Noraini boleh berjalan semasa berumur 4 tahun.

Ibunya menyifatkan kecacatan anaknya disebabkan kurang zat dan kerap diberikan minum air sirap semasa bayi kerana tidak mampu untuk membeli susu.

Rozita mempunyai tiga orang anak hasil perkahwinannya yang pertama. Arwah Noraini merupakan anak kedua yang dilahirkan pada tahun 1982. Arwah juga merupakan adik kepada Yatie dan kakak kepada Datuk Alif Syukri.

Noraini dikatakan meninggal dunia kerana lemas didalam parit yg berdekatan dengan rumahnya ketika berusia 11 tahun. Rozita berkata dia yang tengah mengandungkan anak yang ke-4 berasa sed1h dan trauma untuk melihat parit atau sungai selama 6 tahun.

Hampir 36 jam mencari mayat , basikal arwh ditemui di kunci air ini dan mayatnya ditemui hampir dengan laut dibawa dek arus air parit. Ketika m4yatnya dijumpai di dalam lumpur, may4tnya tidak keras, tidak busuk, tidak kembung, lembut seperti baru meninggal.

6 bulan sebelum kematiannya, Rozita berkata, dia pernah bermimpi Arwh jatuh didalam air berwarna biru. Saya lihat keadaannya dalam mimpi tu dia terkejut dan terus tidur lena tak menampakan yang dia sakit kelemasan. Saya takut dan harap ia sekadar mimpi. Rupanya ia jadi kenyataan.

Noraini meninggl dunia 5 tahun sebelum jenama Sendayu Tinggi dikenali. Walaupun bersedih dengan tragedi tersebut, Rozita tetap melawan kesed1han itu demi membesarkan anak-anaknya yang kecil dan perniagaan yang baru membangun.

Berita Lain:

Bomba dalam keadaan berjaga, pintu kunci air Taman Sri Muda pecah!

“Jangan buang resit ATM anda selepas keluarkan duit, ada rahsia belakang kertas tu..”

Gadis ini berjaya jual bulu badan sendiri selepas 4 bulan tak cukur, dapat RM11 Ribu

COMMENTS

Wordpress (0)