Geram dengan jiran suka parking depan rumah, owner buat iklan jual kereta

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Geram dengan jiran suka parking depan rumah, owner buat iklan jual kereta kereta mewah bengkel kereta near me insurans kereta kereta honda kereta sorong roadtax kereta bateri kereta main dalam kereta[/bg_collapse]

 

Bila hidup berjiran terutamanya di taman perumahan atau kediaman tinggi seperti flat dan apartment, setiap orang perlulah mempunyai sikap bertolak ansur serta bertanggungjawab. Akan tetapi, sering sahaja kita dengar masalah mengenai parking.

Mana taknya, kadang-kadang ada individu atau jiran yang tidak bertanggungjawab malah meletakkan kereta di hadapan rumah orang lain.

Bila laki hang buat gila…Geram dengan perangai jiran yang suka parking depan rumah orang suka hati

Geram dengan jiran suka parking depan rumah, owner buat iklan jual kereta kereta mewah bengkel kereta near me insurans kereta kereta honda kereta sorong roadtax kereta bateri kereta main dalam kereta

@queen_mekarsari88 bila mai pala gila @saudagar868 adoiii peningggggg #fyp #habuannnlaaaaa #peningggggg ♬ Pamela – Bots🇵🇭

Terbaru di TikTok, seorang wanita bernama Nur Farhana sempat berkongsi tentang perangai salah seorang jiran yang sering sahaja meletakkan kereta di hadapan pagar kediamannya. Malah tindakan individu tersebut menyukarkan tuan rumah tersebut untuk keluar masuk.

Gara-gara tidak termakan teguran, si suami akhirnya nekad meletakkan meletakkan iklan jual kereta di atas kenderaan berkenaan dengan harga murah.

Kereta tak jadi jual, tuan tukar fikiran last minute

@queen_mekarsari88 Balas kepada @zuera37 ♬ Funny Song – Cavendish Music

Barulah selepas itu, jiran tersebut mengalihkan kenderaan serta tidak lagi meletakkannya sesuka hati di hadapan kediaman orang lain. Jelas Farhana, kalau boleh tidak mahu bertengkar dengan individu tersebut. Akan tetapi, dia berharap kejadian berkenaan dapat dijadikan pengajaran supaya ia tidak berlaku lagi.

Duduk rumah kos rendah tapi sibuk nak pakai 3/4 biji kereta…Tak ada parking, letak depan rumah orang

Menjengah ke ruangan kome, rata-rata netizen cukup terhibur dengan idea bernas yang digunakan oleh suami kepada Farhana. Dalam pada itu, ramai juga sempat berkongsikan kisah sama tentang jiran yang tiada ‘çommon sense’.

BACA JUGA: KFC Malaysia kehabisan Ayam!

Iqbal lari malam tadi, pihak Astro cerita sesuatu yang terjadi pada Iqbal

Kesian pengantin, Make Up sampai tiga jam, tak sampai 10 minit dah luntur…