Ini cara sebenar buka “cable tie” tanpa pakai gunting

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Ini cara sebenar buka “cable tie” tanpa pakai gunting cara mandi wajib cara solat taubat cara solat tahajud cara delevingne cara kira bmi cara solat hajat cara solat subuh cara buat link whatsapp cara solat dhuha cara solat [/bg_collapse]

 

Siapa sahaja tidak pernah melihat plastik yang diikat dengan cable tie. Biasanya orang gunakan cable tie ini untuk mengikat barangan elektronik yang melibatkan wayar.

Tetapi kebanyakan masyarakat sekarang mengenali cable tie ini dengan melihatnya pada plastik pembelian di mana-mana pasar raya. Lebih-lebih lagi plastik yang mengandungi barangan yang ditimbang.

[bg_collapse view=”button-green” color=”#4a4949″ expand_text=”BACA ARTIKEL PENUH” ]

Ini cara sebenar buka "cable tie" tanpa pakai gunting cara mandi wajib cara solat taubat cara solat tahajud cara delevingne cara kira bmi cara solat hajat cara solat subuh cara buat link whatsapp cara solat dhuha cara solat

Selalunya anda mesti menggunakan jalan mudah untuk membuka ikatan ini iaitu dengan menggunakan gunting untuk memotongnya. Tapi sebenarnya cara anda itu kurang tepat.

Ternyata ada cara yang lagi mudah untuk membuka ikatan cable tie tersebut. Hal ini dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok bernama @sallywong.

@sallywong_ Gak boleh bohong yaa 🤨 #fypシ #foryourpage #tiktok #foodtiktok ♬ Pamela – Bots🇵🇭

Menerusi perkongsian video @sallywong, dia ada berkongsikan cara mudah untuk membuka ikatan cable tie dengan hanya menggunakan tiga langkah mudah sahaja. Tiga langkah tersebut adalah seperti berikut:

1. Cari bahagian timbul di kabel itu dan kemudian tekan bahagian menonjol tersebut.

2. Setelah itu, ambil bahagian hujung kabel yang tirus dan tarik ia ke bahagian belakang untuk dilonggarkan.

3. Diingatkan supaya anda tidak melepaskan tekanan anda pada bahagian menonjol tadi semasa menarik bahagian hujung kabel yang panjang itu.

Dah siap! Berguna juga kan?

Untuk mengetahui dengan lebih jelas, anda boleh menonton perkongsian video di bawah.

Video yang memperoleh jumlah tontonan lebih daripada 2.2 juta itu turut mendapat jumlah komen yang memberangsangkan daripada warganet. Malah ada yang berkongsikan cara yang selalu mereka gunakan.

Berita Lain:

Selamba je Kak Lina perli Ajai secara live di TV, ini reaksi tak disangka penyanyi itu

Kecoh lelaki mengamuk di ofis kerajaan, ini rupanya yang berlaku

Bomba dalam keadaan berjaga, pintu kunci air Taman Sri Muda pecah!

COMMENTS

Wordpress (0)