Jangan buang resit ATM, pemuda ini dedah ada rahsia di belakangnya

Jangan buang resit ATM, pemuda ini dedah ada rahsia di belakangnya. Pemuda ini dedah ada rahsia dibelakang resit ATM yang korang buang tu. Korang selalu tak tengok belakang resit setiap kali keluarkan duit dari mesin ATM? Kalau korang yang jenis seorang yang teliti mesti korang perasan ada satu ‘rahsia’ yang Maybank letak pada belakang resit ATM ramai yang tak tahu.

Ya, tidak dinafikan ramai yang tidak tahu ‘rahsia’ ini kerana ramai yang akan keluarkan duit dari mesin terus buang resit ke dalam tong sampah. Bukan itu je, ada juga yang jenis tak nak keluarkan resit seletah selesai sesi pengeluaran wang tersebut.

Seperti yang ditunjukkan dalam video Tiktok, Irfarhan Husin seorang perunding kewangan ini memberitahu tentang satu maklumat yang tertera di belakang resit ATM Maybank yang mungkin ramai di antara kita terlepas pandang.

Jangan buang resit ATM, pemuda ini dedah ada rahsia di belakangnya

Difahamkan, di belakang resit tersebut terkandung satu maklumat ringkas untuk permohonan pembelian saham Initial Public Offerinh (IPO) atau saham terbitan awam.

Kalau korang nak tahu lebih mengenai saham atau maklumat kewangan, korang boleh tonton video di bawah.

@irfarhanhusin Rahsia di ATM Maybank. #irfarhanhusin #financialplanning #bursamalaysia #pelaburanpatuhsyariah #cdsaccount #sahamipo #viral #fyp #tiktokmalaysia ♬ Horror atmosphere piano & SE. – Kohrogi

BACA:

Impian pakai X50 berkecai, budak delivery henjut 180 km/j sampai eksiden

Ingatkan kaki sembang di TikTok, sekali cicit P.Ramlee tunjuk bukti

Lelaki tarik kereta pakai mask kedai RM2 curi tumpuan, “kita pakai yang hauk punya..”