Kantoi!! Aman Palestin tak hantar laporan audit ke SSM

Kantoi!! Aman Palestin tak hantar laporan audit ke SSM

Dalam hidup Uncle, perkara paling susah nak dibuat adalah cover malu. Siapa sini pandai cover malu? Meh ajar Uncle..

Setelah mereka berhempas pulas menggunakan hujah yang disampaikan oleh ayatolla lebai mereka yang kononnya SSM bagi pelepasan penangguhan, tapi hakikatnya ia adalah pendustaan yang nyata.

Apalah perasaan mereka ini..

Itu sebab Nabi larang perlakuan ghuluu (berlebih-lebihan @ ekstrim) yang menatijahkan taksub dan akhirnya mensucikan kepimpinan.

Allahul musta’an..

Nasihat Uncle kepada budak-budak usrah ISMA, usrah tu bagus untuk cari calon zaujah je. Lepas tu merdekalah, keluar dari ketaksuban ISMA. Cari kerja leklok. Jangan layan offer suruh kerja dengan Aman Palestin atau NGO yang associates dengan mereka.

Ingat anak-anak, NGO bukan tempat kau nak jadi kaya. Nak hidup senang. Tempat kau bermalas-malasan. Ya, Uncle tahu seronok kerja dengan jemaah kau, kerja pun tak susah mana. Duit kutip dulu baru bincang, memang lah.

Tapi, bila pimpinan buat hal macam ni. Macam
mana nak cover malu ikhwah sekalian…

;(
Uncle Awang
Duda anak 8, masih gagah.

Sumber :

COMMENTS