Kesian pengantin, Make Up sampai tiga jam, tak sampai 10 minit dah luntur…

Kesian pengantin, Make Up sampai tiga jam, tak sampai 10 minit dah luntur… baju pengantin klik pengantin musim salju baju pengantin perempuan kasut pengantin selamat pengantin baru ucapan selamat pengantin baru ucapan pengantin baru aksesori pengantin baju pengantin songket eksesori pengantin

Semasa berlangsungnya hari perkahwinan, pengantin wanita sudah pastinya mementingkan aspek solekan supaya kelihatan cantik dan berseri di hadapan suami, keluarga serta para tetamu yang hadir.

Bahkan, mereka juga turut melakukan survey yang lebih awal bagi memastikan jurusolek yang diupah dapat memberikan solekan seperti mana yang diinginkan.

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Pengantin Terpaksa Akur Disolek Kening ‘Petak’, Tebal & Lurus Macam Pembaris – ‘Solekan Yang Paling Teruk’

Artikel Berkaitan: Make Up Tak Lawa Masa Majlis Nikah, MUA Salahkan Pengantin Kening Tebal Sangat

Artikel Berkaitan: Pakai Emas 60kg Masa Kahwin, Tetamu Kasihan Pengantin Perempuan Kena ‘Tayang’ Hantaran’ Suami

Make up ‘luntur’

Kesian pengantin, Make Up sampai tiga jam, tak sampai 10 minit dah luntur... baju pengantin klik pengantin musim salju baju pengantin perempuan kasut pengantin selamat pengantin baru ucapan selamat pengantin baru ucapan pengantin baru aksesori pengantin baju pengantin songket eksesori pengantin

Namun lain pula yang terjadi kepada seorang pengantin apabila makeupnya dilihat ‘luntur’ selepas disolek. Kisah ini dikongsi menerusi sebuah video yang dikongsi di laman TikTok dan meraih simpati daripada orang ramai.

@nuyinsowhut murung di hari bahagia. kbye #fyp ♬ PENANTIAN ARMADA – sadvibes🥀

Make up tiga jam, tak sampai 10 minit dah luntur macam ini.

@nuyinsowhut Alhamdulillah Ya Allah, terima kasih untuk anugerah ini #onestepcloser ♬ Indah Cintaku – Nicky Tirta & Rini Mentari

Dakwa pemilik video ini jurusolek yang diupah mengambil masa selama tiga jam namun hasilnya begitu mengecewakan dan solekan tersebut dikatakan ‘luntur’ selepas 10 minit.

Menerusi video yang dikongsi, dapat dilihat solekan tersebut luntur pada bahagian bawah mata dan dahi. Apa yang telah terjadi membuatkan wanita ini berasa sedih dan hilang keyakinan diri.

Menerusi ruangan balas, pengantin dari Tanjung Malim, Perak mendakwa dia sudah pun menjelaskan keadaan kulitnya yang cepat kering dan berpeluh serta sama sekali tidak melakukan sebarang rawatan muka tiga bulan sebelum majlisnya berlangsung.

Nak pergi masjid untuk akad nikah rasa sedih dan tak yakin. Murung di hari bahagia.

Kesian pengantin, Make Up sampai tiga jam, tak sampai 10 minit dah luntur... baju pengantin klik pengantin musim salju baju pengantin perempuan kasut pengantin selamat pengantin baru ucapan selamat pengantin baru ucapan pengantin baru aksesori pengantin baju pengantin songket eksesori pengantin

Kesian pengantin, Make Up sampai tiga jam, tak sampai 10 minit dah luntur... baju pengantin klik pengantin musim salju baju pengantin perempuan kasut pengantin selamat pengantin baru ucapan selamat pengantin baru ucapan pengantin baru aksesori pengantin baju pengantin songket eksesori pengantin

Kesian pengantin, Make Up sampai tiga jam, tak sampai 10 minit dah luntur... baju pengantin klik pengantin musim salju baju pengantin perempuan kasut pengantin selamat pengantin baru ucapan selamat pengantin baru ucapan pengantin baru aksesori pengantin baju pengantin songket eksesori pengantin

BACA JUGA : “Jumpa kau di mahkamah, aku dah lama sabar” – Puteri Sarah

Kenapa Signboard Family Mart di Cameron Highland bewarna hitam putih?

Eman Manan bapa sebenar Amyra Rosli?