Mamat Exists akui masih dipantau AADK

Mamat Exists akui masih dipantau AADK.Penyanyi kontroversi, Mamat Exists mahu berubah ke arah kebaikan demi masa depan lebih baik selepas sering terpalit isu dadah.

Mengakui masih berada di bawah pemantauan Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK), Mamat atau nama sebenarnya, Mohd Ali Kamarudin, 44, diberi sedikit kelonggaran selepas berkelakuan baik.

“Saya sudah berusia, umur pun 40-an. Ketika ini, tumpuan saya untuk memberi sepenuh komitmen terhadap kerjaya.

“Saya masih berada dalam pemantauan dan mengikuti program dianjurkan AADK. Pemantauan tidak begitu ketat selepas melihat perkembangan saya berbanding sebelum ini.

“Lagipun, saya seorang yang dikenali dan mereka tahu tempat tinggal saya. Bukannya saya boleh melarikan diri pun.

Mamat Exists akui masih dipantau AADK

“Cuma, saya masih belum boleh bergerak bebas seperti biasa,” katanya kepada BH Online ketika ditemui pada majlis sidang media Konsert Resolusi Exists yang diadakan di Bukit Kiara Equestrian & Country Resort, semalam.

Mengulas tahap kesihatannya, penyanyi yang popular menerusi lagu Untukmu Ibu itu berkata, dia berada dalam keadaan baik.

“Alhamdulillah, saya sihat. Kehidupan semakin terurus dan fokus saya hanyalah untuk menjayakan konsert ini.

“Sebagai persediaan, saya banyak menyanyi depan cermin untuk membiasakan diri berdepan dengan khalayak,” katanya kepada BH Online.

Pada 2019, Mamat pernah ditahan polis di Taman Perling, Johor berkaitan kesalahan dadah semasa menunggang motosikal bersama seorang rakannya.

Berikutan penahanan itu, bekas peserta program Gegar Vaganza musim pertama itu perlu melapor diri dan mendapatkan kebenaran AADK jika ada urusan kerja dalam tempoh dua tahun.

Terdahulu, menerusi sidang media itu, Exists turut memperkenalkan dua penyanyi baharu yang akan menjayakan konsert di Zepp KL pada 18 November depan. Mereka adalah Pasha dan Eiz.

BACA:

3 kali beratur untuk ditemuduga, sistem KSM dipertikai

Netizen tergelak lihat reaksi Norlia Ghani dipanggil ‘sayang’ oleh Jep

+ posts