Shila amzah failkan penceraian, suami enggan keluar rumah

Tiada hujan tiada ribut, posting penyanyi wanita, Shila Amzah berkenaan rumah tangganya bersama suami, Haris Idraki Elias telah menjadi sorotan ramai.

Mana tidaknya, Shila memaklumkan yang dia sudah sebulan menfailkan penceraian dan kini telah tinggal berasingan.

Perkara tersebut dijelaskan oleh penyanyi itu susulan rumah ibu bapa yang ditumpanginya kini di Hulu Langant sedang dilanda banjir.

“Sha dah file cerai ..but unfortunately still on going process sbb dia decide nak prolong benda ni..Cuma bila dah jadi macamni, sha dah tak boleh nak sabar lagi sbb sha pun trying my hardest to survive and jaga hati dan nama baik semua org..” tulisnya

Dalam posting Shila, di memberitahu terpaksa tinggal di dalam sebuah bilik di rumah makciknya selepas rumah keluarga ditenggelami air.

Dia tidak dapat pulang ke kediamannya sendiri di Cyberjaya kerana suami masih tinggal di situ dan tidak mahu keluar walaupun rumah tersebut adalah miliknya.

Hal tersebut pastinya membuatkan ramai terkejut memandangkan penyanyi itu beserta keluarganya sedang ditimpa ujian.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ramai yang meninggalkan kata-kata semangat agar Shila dan keluarga terus tabah menerima ujian daripada Allah S.W.T ketika ini.

Untuk makluman Shila atau nama sebenarnya NurShahila binti Amir Amzah telah mendirikan rumah tangga dengn suaminya pada April 2018. Mereka juga telah dikurniakan seorang anak lelaki yang bernama Seth Uwais yang kini berusia 2 tahun.