Terkejut lelaki ini nak keluar pergi kerja pontianak tercegat depan rumah

Terkejut lelaki ini nak keluar pergi kerja pontianak tercegat depan rumah

Terkejut lelaki ini nak keluar pergi kerja pontianak tercegat depan rumah. Apabila bercakap mengenai perkara mistik atau ghaib, kadang kala ada sesetengah individu mungkin sukar untuk percaya selagi tidak nampak dengan mata kasar. Namun tak dinafikan sebenarnya semua benda-benda halus itu ada sahaja di sekeliling kita. Samalah juga dengan situasi yang sempat dilalui oleh seorang jejaka menerusi perkongsian rakaman di TikTok ini.

BACA: Pelik Tengok Ayam Semakin Berkurang, Lelaki Tenang Suluh Kak Ponti Tepi Reban

Kak Ponti berdiri depan rumah jiran

Baru-baru ini, pemuda yang dikenali sebagai Meerul telah berkongsi detik seram sewaktu sedang bersiap ke tempat kerja. Menurutnya, ketika hendak keluar rumah dia tersedar ada ‘sesuatu’ yang dipercayai pontianak sedang berdiri tegak di hadapan rumah salah seorang jirannya. Meskipun hanya diterangi oleh lampu jalan, namun figura misteri berkenaan terlihat sangat jelas.

3 pagi saya nak pergi kerja, kenapa awak duduk situ?

Terkejut lelaki ini nak keluar pergi kerja pontianak tercegat depan rumah

Lebih menyeramkan lagi ketika pemuda tersebut bergerak mendekati motosikalnya, benda itu seolah-olah turut sama beralih arah. Walaupun suaranya kedengaran agak cuak dengan apa yang sedang berlaku, namun Meerul tetap gagahkan diri untuk terus bergerak ke tempat kerja.

@meerul.h Rezki nak pergi kerjaa , Die nak tunjuk 😛🥲 #fypdongggggggg #pontianak ♬ original sound – meerul.h

Dia pun nak cari kawan juga pergi dan balik kerja sama-sama
Menerusi ruangan komen, ramai seolah-olah tidak percaya dengan kewujudan entiti tersebut yang jelas terlihat dalam rakaman berkenaan. Bagaimanapun ada yang sempat berseloroh kononnya pontianak itu ingin menumpang untuk ke tempat kerja.

BACA:

Wajib pakai tali leher ke sekolah, ini penjelasan Menteri

Terperangkap 10 hari kerana Covid-19, pasangan ini akhirnya berkahwin