Bayi baru berusia 3 hari dah disuap biskut oleh mentua sendiri, ini reaksi ibu kandung

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Bayi baru berusia 3 hari dah disuap biskut oleh mentua sendiri, ini reaksi ibu kandung nama bayi lelaki nama bayi perempuan nama bayi perempuan islam nama bayi lelaki islam uri bayi buaian bayi susu formula untuk bayi warna najis bayi bacaan kuning bayi [/bg_collapse]

Seorang ibu di laman TikTok meluahkan rasa kec.ewa dan se.dih dengan perbuatan mentuanya terhadap anak kecilnya.

Menurut ibu itu, dia sangat terkejut sejurus sahaja melihat keadaanya yang baru sahaja berusia tiga hari itu lain daripada lain dan tidak seperti hari biasa.

Bayi baru berusia 3 hari dah disuap biskut oleh mentua sendiri, ini reaksi ibu kandung nama bayi lelaki nama bayi perempuan nama bayi perempuan islam nama bayi lelaki islam uri bayi buaian bayi susu formula untuk bayi warna najis bayi bacaan kuning bayi

Video tersebut ternyata mendapat perhatian netizen yang turut terke.jut serta gera.m kerana tidak disangka-sangka mentuanya sa.nggup melakukan hal itu terhadap bayi berusia tiga hari.

Bayi Usia 3 Hari Bengkak Gara-gara Disuap Biskut Oleh Mentua

Menerusi perkongsian video dimuat naik oleh pengguna TikTok bernama @YustiRidayanti itu, dia menjelaskan keadaan anaknya yang bengk.ak akibat diberi makan biskut.

Meskipun baru sahaja berusia 3 hari tetapi sudah disuap kudapan biskut sebanyak 3 kali sehari oleh ibu mentuanya sendiri. Aduh!

“Di mukanya banyak bintik-bintik merah. Saya sapu guna tepung kanji. Setelah itu dadanya bengkak sebab baru tiga hari tetapi sudah disuap biskut sebanyak tiga kali sehari,” jelas ibu tersebut.

Meninjau ke video lain, si comel itu dikatakan sudah semakin sembuh dan warganet turut menasihati agar tidak memberi sebarang makanan pejal sebelum usia 6 bulan.

Jelas Yusti, dia tahu mengenai perkara itu tetapi tidak dapat menghalang perbuatan ibu mentuanya itu kerana sudah banyak kali dihalang tetapi gagal.

“Alhamdulillah, sekarang dia dah bertambah sihat. Bukan saya tak tahu. Saya dah cuba halang mentua tetapi saya dimarahi olehnya,” tulis ibu itu di ruangan kapsyen.

Buat ibu bapa di luar sana, bayi hanya boleh menerima makanan pejal apabila sudah berusia 6 bulan ke atas sahaja. Susu ibu sudah cukup buat bayi berusia 6 bulan ke bawah.

Tonton:

Berita Lain:

Bomba dalam keadaan berjaga, pintu kunci air Taman Sri Muda pecah!

“Jangan buang resit ATM anda selepas keluarkan duit, ada rahsia belakang kertas tu..”

Gadis ini berjaya jual bulu badan sendiri selepas 4 bulan tak cukur, dapat RM11 Ribu